معرفی نمای شیشه پروژه باغ کتاب تهران
پروژه باغ کتاب تهران یکی دیگر از پروژه های مجموعه آلومینیوم شیشه تهران است که در تپههای عباسآباد تهران واقع شدهاست. این باغ از شرق با کتابخانه ملی ایران، از شمال شرقی با فرهنگستانهای علوم، و زبان و ادبیات فارسی، از شمال غربی با باغ هنر و از غرب با باغموزه دفاع مقدس همسایه است. وسعت باغ کتاب تهران ۱۱۰ هزار متر مربع است که ۶۵ هزار متر مربع آن ساختمان نمایشگاهی، تالارهای همایش و اداری است و مابقی آن را فضای سبز و یک دریاچه مصنوعی تشکیل میدهد. فضای داخلی باغ کتاب تهران شامل ۱۶ سالن نمایشگاهی هر یک به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع و در دو طبقه بنا شده است. باغ کتاب تهران امروز پس از راه اندازی یک نمایشگاه کتاب دائمی، مرکزی برای بازی و سرگرمی کودکان و برنامه های سرگرم کننده و اموزنده مانند موزه علم برای نوجوانان است. این پروژه به همت شهرداری تهران و توسط شرکت کیسون ساخته و توسط دفتر معماری هسته طراحی {سام تهرانچی} طراحی شده است. تامین کننده شیشه های سیکوریت لامینیت کم گسیل این پروژه شرکت ونوس شیشه بوده است. به جز نمای غربی، هر انچه پوسته شیشه ای در این پروژه عظیم میبینید توسط شرکت آلومینیوم شیشه تهران بصورت EPC طراحی و اجرا شده است از جمله: اسکای لایت اصلی c4 , اسکایلایت های ۸ گانه، ورودی های اسپایدری شرقی ۸ گانه ورودی های کرتین وال آلومینیومی آلمانی ۸ گانه و لبه برگشت سقف در کل طول نما (۵۵۰ متر طول) ، کامپوزیت های آینه ای زیر سقف ها، کامپوزیت گریل های روی بام سبز، نرده های شیشه ای و آسانسور های شیشه ای.
https://tv.facadeforum.com/wn3et5h6wxqr
سقف های اسکای لایت
سقف های اسکای لایت که به صورت اسپایدر روی سازه های فلزی موجود و با هدف کاهش پرت شیشه و کاهش تنوع تیپ شیشه ها طراحی و محاسبه شده است. هر ۸ اسکای لایت موجود در پروژه با یک طرح و نقشه ساحته شده که در زمان بندی تولید و اجرا تاثیر بسزایی داشت. در طراحی اولیه شیشه ها با ۴ تکیه گاه اسپایدری نگه داشته شده بودند و پس از محاسبه طراحی ساختار پلاک شیشه ها، مشخص شد تعداد تکیه گاه ها باید به ۶ عدد افزایش یابد. لازم به ذکر است که در این پروژه کلیه زیرسازی ها، قطعات فلزی، ابعاد جوش، ساختارهای شیشه، قطعات اسپایدری و پروفیل ها دارای دفترجه محاسبات بوده و توسط تست های مخرب و غیر مخرب آزمایش و نتایج آن تحویل کارفرما شده است.
جانپناه های شیشه ای و نرده های راه پله
چانپناه های شیشه ای و نرده های راه پله ها که با خواست مشاور به صورت یک پوسته شیشه ای یکپارچه، بدون المان عمودی نگهدارنده و با دیتایل اسپایدر دکمه ای طراحی و ساخته شد. پس از طراحی های متعدد در قالب دو شیشه ۱۲ لامینه و دو شیشه ۱۵ لامینه شده به کارفرما پیشنهاد شد که پس از خواست کارفرما، هر دو شیشه تست فیزیکی شد و در نهایت کارفرما شیشه ۱۲ml+12ml را انتخاب نمود که قادر به حمل ۳ کیلو نیوتن بار مطابق آئین نامه می باشد.
آسانسورهای شیشه ای
آسانسور ها که جهت کاهش تنوع دیتایل، دقیقاً با دیتایل جانپناه های شیشه ای طراحی و اجرا گردید. جهت اجرای آسانسورها پس از برداشت دقیق اشکالات سازه های فلزی، جلسات متعددی با شرکت سازنده آسانسور، شرکت اجرا کننده سقف کاذب و پیمانکار سرامیک برگزار شد تا در نقشه نهایی، همه مسائل و جزئیات در نظر گرفته شده باشد.
اسکای لایت شیشه و اسپایدر بلوک C4
بلوک C4 که یک پوسته شیشه ای شامل دیواره شرقی، سقف، پل فلزی و دیواره شیب دار غربی بود. جهت کاهش زمان و افزایش کیفیت، کل زیرسازی این پوسته به صورت پیچ و مهره ای، پیش ساخته، پیش رنگ شده تهیه و تولید شد. شیشه این پوسته به صورت دو شیشه لمینیت شده دو جداره شده و یک شیشه سان انرژی جهت کاهش گرمای ورودی، و بهبود U-Value و افزایش ایمنی طراحی و اجرا شد.در طراحی صورت گرفته، ۴ پلاک به صورت متحرک دیده شد که در صورت فرمان BMS به طور خودکار پوسته نما بلند شده و اجازه خروج حجم زیادی از مردم را در شرایط اضطراری می دهد.
کامپوزیت پنل زیر سقف و اسکای لایت ها
کامپوزیت پنل زیر سقف و اسکای لایت ها که کامپوزیت پنل زیر سقف به صورت آینه ای با دیتایل fix و کامپوزیت حاشیه اسکای لایت ها با دیتایل hang و به صورت grill طراحی شده است. ویژگی اجرای کار آینه ای در دقت فوق العاده در زیرسازی، نصب و تنظیم پوسته می باشد زیرا کوچکترین اعوجاج و بی نظمی در سطح آینه ای منعکس خواهد شد.
دیوار های شیشه استراکچرال ( FinGlass )
این بخش در ورودی بلوک B واقع شده و متشکل از پوسته شیشه ای است که سازه نگه دارنده ان نیز از جنس شیشه طراحی و نصب شده است. حساسیت فین گلس به حاسبات پیجیده ان جهت مقاومت در برابر بارهای جانبی نظیر زلزله میباشد.