آلومینیوم شیشه تهران به عنوان مشاور تخصصی پوسته های نما در ایران همواره سعی در انتقال بخشی از دانش خود به همکاران معمار و عمرانی دارد. در این راستا با دعوت نظام مهندسی استان ها در قالب بخشی از دوره های ارتقا پایه مهندسین عزیز طی ۸ ساعت برنامه آموزشی به نکات ریزی در طراحی نما های جدید شیشه ای ، کامپوزیتی ، نمای سرامیکی و فری فرم ها میپردازیم. ویدئو های پایین بخش cases study کلاس های فوق است که توسط مهندس محمد مادرشاهی مدیر عامل آلوم گلس تدریس شده است.
از شما دعوت میکنیم بخش اول Case Study نماهای شیشه ای در ایران را مشاهده فرمایید
بررسی موردی پروژه های مهندسی نما
طی این ویدیو مهندس مادرشاهی به بررسی نمونههای موردی و نقش مهندسی نما در روند هر پروژه، حل مسائل و موضوعات پروژه و پاسخ گویی به خواست های کارفرما و مشاور می پردازد. در ابتدا موضوعاتی که در مهندسی نما کنترل و پاسخ داده می شود بطور خلاصه مطرح شده و به اهمیت طراحی سازه و دیتیل براساس شرایط منطقه نظیر شرایط اقلیمی، بحث زلزله، توجه به آیین نامه ها و استانداردها، کاربری پروژه، بافت منطقه و … اشاره می شود.
اسکای لایت پروژه رویال
اولین نمونه موردی بررسی شده اسکای لایت پروژه رویال سنتر تهران است که مهندس مادرشاهی در خلال توضیح پروژه، موضوعات مطرح، محدودیت های طراحی و اجرا، مثال های عینی و شفافی درخصوص چالش های پیش روی مهندسان در پروژه های مشابه و پاسخ های صحیح و روش حل مسئله متذکر شدند. بهعنوان مثال مسئله اصلی تیم مهندسی نما در این اسکای لایت عدم پیش بینی پوسته ای برای سقف در طرح اولیه مشاور و خواست کارفرما بوده و در مراحل اتمام کار و بهره برداری لزوم بستن سقف و اجرای اسکای لایت مشخص شده است. لذا پیش بینی های لازم نظیر طراحی سازه برای نصب سازه الحاقی، الزامات شرایط مناسب اجرا و نصب و … نشده است. لذا تیم مهندسی در کنار طراحی اسکای لایت و پاسخگویی به موضوعات رایج از قبیل آنالیزهای انرژی، تابش و مشکل خیرگی، اجرای دقیق و سریع از طریق پیش ساخته سازی قطعات به مشکلات ناشی از تغییر طرح نیز پاسخ داده است.
اسکای لایت Car Showroom ایرانمال
نمونه موردی بررسی شده شماره ۲ اسکای لایت سالن نمایش ماشین بازار ایران است. این نمونه به عنوان نمونه ای پیچیده با مهندسی و اجرای دقیق و تصمیمات درست به کمک نرم افزارهای طراحی چون راینو و گرس هاپر قابل بررسی است. به دلیل فرم خاص بیضی مانند اسکای لایت هیچ دو پلاک شیشه یا دو قطعه سازه ای تیپ و مشابه نیستند ولی به کمک نرم افزارهای فوق تک تک قابل طراحی، شاپ و نقشه ی دقیق ساخت و در آخر دستورالعمل دقیق نصب و مونتاژ براساس کدگذاری قطعات است. در این ویدیو با تصاویری پروسه ساخت این اسکای لایت مرور می شود.
اسکای لایت پروژه ایرانمال
نمونه موردی سوم مطرح شده در ویدیو اسکای لایت دیگری از پروژه بازار ایران است که به دلیل تصمیمات اشتباه پیمانکار براساس خواست معمار مشکلات غیرقابل حلی به پروژه تحمیل کرده است. موضوع بسیار بااهمیت در کار طراحی و مشاوره هر بخش ساختمان مخصوصا درخصوص سازه های الحاقی که مشاور معماری صرفا به جنبه فرمال توجه دارد و گاها دانش تخصصی طراحی و اجرای آن را ندارد همراهی با کارفرما و معمار در جهت صحیح پاسخ به خواسته های منطقی و شدنی آنان است و وظیفه ی طراح آن سازه درنظر گرفتن و کنترل تمامی جوانب کار و موضوعات در ظاهر نامرتبط ولی تاثیرگذار بر یک دیگر است تا محصول نهایی علاوه بر تامین نظر کارفرما و معمار پاسخگوی تمام الزامات سازه ای و فنی نیز باشد. موضوع مهم دیگری که ضرورتش در خلال این مثال بحث شده ساخت و اجرای یک نمونه اولیه در پروژه های با قطعات تیپ در متراژ بالا است که مشکلات نادیده گرفته شده در روند مهندسی را نمایان کند و یک اشتباه در تعداد بالا تکثیر و تولید نشود.
کرتین وال و پوسته یونیتایز برج یاس
چهارمین نمونه موردی بررسی شده نمای پروژه یاس مشهد شامل سطوح کرتین وال و پانل کامپوزیت است. موضوع شاخص و قابل توجه در این پروژه تصمیم به اجرای یونیتایز کل نما و درنهایت طراحی پانل های سمی-یونیتایز کامپوزیت و کرتین وال است. پیش ساخته سازی هرچه بیشتر هر پروژه علاوه بر کاهش زمان و هزینه باعث دقت و کنترل بالای اجرا می شود و خطاهای اجرایی را به حداقل ممکن می رساند. در روند مهندسی این پروژه مشاور پوسته ی نما همراه با کارفرما و معمار در تمام تصمیم گیری ها حضور داشته و موضوعات کمتر مورد توجه را گوشزد کرده بعنوان مثال انتخاب رنگ شیشه که از نظر غالب افراد سلیقه معمار و کارفرمای پروژه باید باشد بر محاسبات انرژی، مصرف برق و گاز و آسایش ساکنین بسیار تاثیرگذار است و با یک مشاوره صحیح و به موقع بهترین تصمیم اجرا شده است. در ویدیوی حاضر کل روند بطور خلاصه بررسی شده است.
کرتین وال پروژه آسا
نمونه موردی پنجم به بررسی پروژه آسا می پردازد که این پروژه نیز به دلیل توجه نکردن به مهندسی نما در پروسه طراحی و اجرای کل پروژه و لزوم مشورت اولیه معمار و کارفرما با پیمانکاران و سازندگان درخصوص اجرایی بودن طرح، مشکلات اجرا و پیش بینی راه حل هایی برای این مسائل در حین اجرای سازه اصلی، هزینه های گزافی بسیار بیشتر از معمول را متحمل شده است. طرح معماری این پروژه دارای پیچیدگی های بسیاری است که این اجرای آن هزینه ای بیش از طرح های معمول دارد ولی درصورت پیش بینی های لازم در زمان مناسب می توانست راحت تر و کم هزینه تر به طرح مطلوب معمار دست یافت.
اگر تمایل دارید با پروژه هایی که آلومینیوم شیشه تهران به عنوان پیمانکار یا مشاور طی دو دهه گذشته در آنها نقشی داشته آشنا شوید از شما دعوت میکنیم سری به بخش پروتفولیو پروژه های نما آلوم گلس بزنید.
CaseStudy (بررسی موردی) پروژه های نمای شیشه و معماری پوسته در ایران (قسمت دوم)