معرفی پوسته های نما و فناوری ساخت نمای مدرن
آلومینیوم شیشه تهران به منظور تامین تقاضا و نیاز متنوع کارفرمایان به کاربردهای معمارانه شیشه از نظر زیبایی، پیچیدگی و عملکرد، شش دسته نمای شیشه ای طراحی مینماید. این محصولات به گونهای طراحی و ساخته شدهاند که بتوان از آنها در تمامی انواع شیشه لمینیت و چندجداره استفاده کرد. علاوه بر این سیلیکون و واشرها و درزبندهای سیلیکونی که برای اغلب این محصولات طراحی و استفاده میشود آنها را در برابر تاثیرات آب و هوایی نضمین خواهد کرد. AlumGlass با بهره گرفتن از رویکردی پیش رو در حوزه صنعت پوسته های ساختمانی توانسته است با بهینه سازی سازه، مدول بندی و فیزیک ساختمان، پوسته نما و ساختمانی یکپارچه و با عملکرد مطلوب معمار طراحی نماید.
پوسته های شیشه ای به سه دسته عمده تقسیم بندی میشوند:
سازههای شیشهای:
سیستمهای PSG+ECG+CCG. نقاط اتصال در این محصولات به گونهای ظریف طراحی میشوند تا بتوان میزان سطوح شفاف را افزایش داده و با بهره گیری از ویژگیهای مقاومتی شیشه، از آنها به عنوان پنلهای سازهای در بنا استفاده کرد. این ویژگی با آن چه که در محصولات شیشهای رایج – که در ساخت آنها از دانش مهندسی کمتری کمک گرفته شده و با سیستمهای نگهدارنده فلزی زیاد به بازار عرضه میشوند- میبینیم کاملا متفاوت است. شیشه سازهای تا حد زیادی نیاز به استفاده از یک مصالح ثانویه را کاهش داده و با کم کردن میزان آلودگیهای بصری در بنا، شرایط لازم را برای به نمایش گذاشتن سازه اصلی با جزئیات کامل و یا در خلاصه ترین شکل ممکن آن فراهم میآورد.
در هر سه این سیستمها با کمک روش اتصال مکانیکی و از طریق پیچ (bolting یا روتل) یا گیره (clamping کلمپ)، شیشه به سازه فرعی متصل میشود.
نمای شیشهای :
سیستمهای ASG + LSG. هر دوی این سیستمها بر اساس این شرط که حداقل دو طرف از شیشه محکم شده باشد عمل میکنند. روش اجرای شیشه با سیستم نگهدارنده خطی (LSG-System) به منظور یکپارچه کردن پنلهای شیشهای با چارچوبهای سازهای فلزی توسعه پیدا کرده و به همین دلیل نیز چنین سیستمهایی سبک وزن هستند و حداقل عمق را برای معمار به ارمغان میاورند. در اجرای شیشه با سیستم نگهدارنده آلومینیومی (ASG-System) از پروفیلهای سازهای آلومینیومی استفاده میشود که به شیوهای متعارفتر به سازه اصلی متصل شده اند. هر دوی این سیستمها میتوانند بسته به نوع معماری ساختمان flush glazed و یا capped شوند.
شیشههای با قابلیت تحمل وزن و راه رفتن:
WSG-System. در طراحی و ساخت شیشههای لمینیت شده که در کف پله، پل یا مسیرهای پیادهروی به کار میروند دانش مهندسی با استانداردهای بسیار بالا به خدمت گرفته میگردد. چنین سیستمهایی با هدف تامین ایمنی و شفافیت بسیار زیاد و ایجاد کمترین سایهاندازی طراحی میشوند. چگونگی طراحی و ساخت سطوح این شیشهها به میزان زیادی به الزامات تعیین شده مربوط به نوع پوشش و درجه لغزندگی سطح در پروژه و آیین نامه ها و الزامات آتش نشانی محلی وابسته است.
برای آشنایی با جزئیات هر یک از موارد بالا مقاله انواع نمای شیشه در پوسته نما را مطالعه فرمایید.
محتویات موردنظر اینجا قرار می گیردبه منظور حل خلاقانه چالشهای معماری میتوان از سازه های سبک فلزی استفاده کرد و انها را برای کاربرد های مورد نظر توسعه داد. این سیستمها معمولا در کارخانههای با کیفیت بالا و دقیق تحت نظارت مشاور تخصصی نما ساخته و برای استفادههای معمارانه آماده میشوند و سپس به طور فشرده به سایت پروژه ارسال میگردند. اصل اولیه دارا بودن قابلیت سر هم کردن اجزا در داخل سایت پروژه، در تمامی این طراحی ها بایستی رعایت شود؛ در نتیجه این سازه های الحاقی مقاومت و تحمل لازم برای اجرای مستقیم پوشش بر روی سازه (direct cladding) برخوردار هستند و اغلب به استفاده از یک سازه ثانویه نیازی نخواهند داشت.
هر یک از این سازه ها سیستمی که معمولا دارای اتصالات پنهان هستند، از اجزا و عناصر استانداردی تشکیل شدهاند؛ در عین حال، به گونهای طراحی میگردند که از قابلیت سفارشی شدن برای کارکردهای مختلف نیز برخوردار هستند. چنین قابلیتی به ارتقای ویژگیهای مختلفی مانند زیبایی فرمی، استحکام، و کاهش هزینهها کمک میکند.
سیستمهای سازهای در AlumGlass به طور کلی در سه دسته زیر طبقهبندی میشوند:
سازه فولادی معمارانه:
سیستمهای AES+BB محصولات فولادی که در معماری سازه اکسپوز میشوند، متناسب برای هر پروژه سیستماتیک میشوند و در سیستم Beam to Beam از متدهای آمادهسازی مکانیکی ظریف و زیبایی استفاده میشود.
اسپیس-فریمهای گرهی (nodal):
سیستمهای BK+FF+KK سیستمهای اسپیس-فریم گرهی نیمه سخت (BK و FF) از گرههای محکم و منسجم (solid) یا گرههای دو بخشی (split)، و نیز اجزایی با قابلیت خم شدن تشکیل شدهاند که برای سطوح با اشکال مختلف – از مسطح تا فرمهای آزاد ( Free-form )- و نیز برای اجرای مستقیم پوشش شیشه یا ETFE بر روی سازه مناسب هستند. سیستم خرپایی با اتصال پینی و گره رایج گویی شکل با طول عمر بالا (KK) به طور کامل بهینه شده است.
معمولا تمامی عناصر گرهی به گونهای طراحی شدهاند که بتوان آنها را با هم تعویض کرد؛ بدین ترتیب برای ساخت سازههای چندلایه و سازههای تک، در هر ابعاد و اندازه و هر شکل و فرم، مناسب هستند. آلومینیوم شیشه تهران به عنوان مشاور تخصصی نما با بهرهگیری از طراحی پارامتریک-اتوماتیک در فرآیندهای تولید محصول، دستیابی به مدیریت دقیق منابع را امکانپذیر کرده است. نرمافزارهای آلوم گلس توسط تیم R&D شرکت طراحی و به عنوان واسطههایی عمل میکنند که دانش هندسه، تحلیل سازه و چگونگی تعیین ابعاد و اندازه عناصر و المانها را به فرآیند تولیدی مرتبط کردهاند.
سازههای تمام شیشه:
سیستم GG یا FinGlass این شرکت، نقش سنتی و قدیمی شیشه در ساخت و ساز را از یک پوشش ساده سازه فراتر برده و آن را به مصالحی برای استفاده در خود سازه تبدیل کرده است؛ صفحات شیشهای عمودی مستحکمی که به عنوان یک سازه اصلی عمل میکنند.
برای آشنایی با جزئیات هر یک از موارد بالا مقاله سیستمهای سازهای در پوسته های نما را مطالعه فرمایید.
عناصر کششی با کاربرد معمارانه، به دلیل فراهم آوردن شرایط ایجاد یک سازه مینیمال و نیز تاثیر بصری بسیار بالا، بخش مهم و اجتناب ناپذیری از سازههای تکنیکال سبک وزن مورد علاقه معماران را تشکیل میدهند. برای آن که عناصر کششی بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند، به درجات متنوعی از prestress نیاز دارند. از آن جایی که این عناصر را نمیتوان تحت فشار قرار دارد، طراحی آنها نیازمند دانش مهندسی بسیار ممتازیست که در واحد سازه آلومینیوم شیشه تهران فراهم شده است. میزان این prestress، به طور معمول نوع سیستم کششی مورد نیاز را مشخص میکند. بر این اساس، مشاورین نما سه دسته سازه را توسعه داده اند تا بتوان از طریق آنها، به گستره کاملی از راهکارها دست یافت. به طور معمول، فولاد استینلس، به دلیل داشتن ویژگیهای زیبایی شناسانه و نیز مقاومت در برابر خوردگی، انتخاب معمارانه مناسبی برای عناصر کششی است.
کابلها:
سیستم TC. کابلها در جاهایی که به سطوح بالایی از prestress نیاز است، و یا در جایی که به کار بردن عناصر و المانهای بسیار طویل ضروریست، مورد استفاده قرار میگیرند. کابلها معمولا به عنوان سازه اولیه استفاده میشوند و از این رو، prestress بالا منجر به افزایش مقاومت در برابر load reversal های محیطی (مثلا جلوگیری از فشرده شدن کابل)، کنترل دفرمه شدن، و سایر الزامات مهم در طراحی میشود.
میلهها (راد):
سیستم TR. در جاهایی که طراحی سازه بدون load reversal صورت گرفته و یا اجزا و المانها طویل نیستند، و در نتیجه به prestress کم نیاز است، استفاده از میلههای کششی بهترین انتخاب خواهد بود. بنابراین، کاربردهای میله کششی، به جای استفاده در سازه اولیه، معمولا به استفاده در المانها و عناصر معلق و یا به مستحکم سازی و پشتیبانی از سازه مرتبط است.
گیره دیسک:
سیستم DC. شبکههای عمود بر هم نیمه سختی که در آنها از سیستمهای نودال (Nodal) بهره گرفته شده است قادر هستند بدون نیاز به اجزای قطری حجیم، به شکل قابل توجهی سخت و سفت شوند. میتوان از سیستم DC برای گیره کردن و اتصال کابلها یا میلهها با قطر کم به گرهها و محلهای تقاطع استفاده کرد تا بدین طریق بتوان شبکه بسیار سبک وزنی از post-tensioned bracing ایجاد نمود.
برای مطالعه جزئیات هر یک از سیستم های فوق مقاله سیستمهای کششی نما را به شما پیشنهاد میکنیم
سه دسته سیستم متمایز را در اینجا معرفی میکنیم که به شکل ایدهآلی، برای اجرای خلاقانه پوستههای ممبران (membrane) متنوع با کاربردهای معمارانه جایگزین نمای شیشه ای مناسب هستند. از ویژگیها و مهارتهای اصلی آلومینیوم شیشه تهران، توانایی انجام بیشتر مراحل مدلسازی و طراحی در داخل خود شرکت بوده و قادر است با کمک تولید کنندگان آلمانی بینظیر تولید ممبران ، پوسته های متنوع را طراحی نماید. از آن جایی که ETFE یک فویل اکسترود شده یکپارچه است، از نظر کاربری و فرایند تولید با سایر انواع سنتی ممبران مانند PTFE و PVC تفاوت دارد. ETFE در ساختمانسازی برای انتقال نور، افزایش دوام و ماندگاری، و تمیز کردن و نگهداری بنا کاربرد دارد.
پوستههای ممبران برای مقاومت در برابر بارهای وارده از محیط اطراف مثل نیروی باد یا وزن ناشی از بارش برف، به مقاومت کشش سطحی خود وابسته هستند؛ اما علاوه بر آن، این کشش سطحی مانع از ایجاد چین و چروکهای نه چندان زیبا بر روی ممبران نیز میشود. برای طراحی و توسعه سطوح عملکردی مطلوب مورد نظر، یافتن فرم مناسب بسیار ضروری است. سیستمهای ممبران از ویژگیهای زیباییشناسانه متنوع و بینظیری برخوردارند و هر کدام از آنها برای تامین کشش سطحی لازم، از رویکرد ویژه متفاوتی بهره میگیرند.
سیستم AFP
بالشتک پر شده با هوا (Air Filled Pillow). بسته به نیازمندیهای مربوط به عملکرد حرارتی ویژه هر پروژه، بالشتکهای ETFE متشکل از دو، سه و یا چهار لایه ممبران خواهند بود که با جوشکاری در لبهها، به واحدهای بدون درز و یکپارچهای تبدیل شدهاند. ضخامت هر لایه بسته به شرایط سازهای، از 100 تا 500 میکرون متنوع است. تمام لایهها از قابلیت چاپ شدن برای ایجاد سایهها و طیفهای رنگی برخوردارند و برای این منظور گزینههای سفارشی متنوعی وجود دارد؛ از جمله این گزینهها میتوان به امکان چاپ معکوس لایهها (reverse printed operable layers) اشاره کرد. لبههای بالشتک، داخل پروفیلهای لبه آلومینیومی قرار میگیرند. این پروفیلها، خود به پروفیلهای آلومینیومی بزرگتر دیگری قلاب میشوند که دارای قابلیت زهکشی داخلی هستند و به سازه فرعی متصل شدهاند. پروفیلها میتوانند آنودایز شده و یا powder coated باشند. بالشتکها نیز تحت فشار کم و به وسیله پمپهای دوگانه، از هوا پر شدهاند و حسگرها و کنترلکنندههای متنوعی برای آنها وجود دارد. از آن جایی که این سیستم کاملا بسته است، استفاده مداوم از پمپ در آن ضرورتی نخواهد داشت. فرم بالشتک و نیز وجود فشار داخلی، باعث ایجاد مقاومت در برابر بارهای وارده میشود. شرکت تولید کننده EFTFE مانند Novum و یا vector foiltec با بهرهگیری از نرمافزارهای توسعه یافته و تجربیات خود میتوانند میزان چین و چروکهای احتمالی را کاهش داده یا کاملا حذف نماید. بدین صورت که این نرمافزارها، نواحی بالقوه با احتمال ایجاد چروک را شناسایی و پیشبینی میکنند و به منظور جلوگیری از آن، فرم هندسی را متناسب با هر موقعیت خاص تنظیم میکنند.
بالشتک پر شده با هوا در مقایسه با پنلهای رایج فلزی، پلاستیکی، یا شیشهای بسیار بزرگتر هستند و به سازه اسمی (nominal structure) و معماری متفاوتی نسبت به پوششهای متداول نیاز دارند. علاوه بر آن، فریمبندی ثانویه (secondary framing) نیز برای آنها محدود است. به همین دلیل استفاده از سازه و بالشتک یکپارچه عملیات اجرایی را سریعتر کرده و به فرایند ساخت و ساز سرعت میبخشد، و در عین حال اقتصادیتر و به صرفهتر نیز خواهد بود.
از مزیتهای دیگری که این سیستم دارد آن است که بالشتکها میتوانند به راحتی در سطوح پیچیده و غیر مسطح به کار برده شوند. بالشتکهای متداول مستطیلی شکل ممکن است بیش از 60 متر (200 فوت) طول داشته باشند. اندازه عرض آنها نیز به بارهای وارده از محیط وابسته است، اما به طور معمول بین 2 تا 4 متر متغیر خواهد بود. بالشتکها میتوانند در هر فرمی، از مثلثی شکل تا هشت ضلعی، به بازار عرضه شوند و تا کنون از آنها در سازههایی با فرمهای کاملا آزاد و پیچیده، با ابعاد و اندازههایی که تابعی از میزان بارهای وارده و نیز خود فرم بالشتک بودهاند، با موفقیت استفاده شده است.
از آن جایی که مواد ETFE امکان عبور نور از سطح را فراهم میآورند، روشهای بسیار متنوع و هیجانانگیزی را برای بهرهگیری از تاثیرات نورپردازی و تغییر چشمگیر محیط و فضای معمارانه به وجود آوردهاند. از این ویژگی در فضاهای عمومی، فضاهای باز، یا در جاهایی که خردهفروشیها ( مانند مال ها ) مشغول به کار هستند و … به خوبی استقبال میشود. خصوصیات منحصر به فرد این سیستم، امکان رشد و نموی گیاهان (به سبب عبور Uv) را نیز فراهم کرده و علاوه بر آن، طراحی آن با در نظر گرفتن امکان فرایند بازیافت و نیز مقاومت در برابر خوردگی و فرسایش صورت گرفته است.
نمونه های کاربردی این سیستم بسیار متنوع است؛ اما به طور کلی شامل استفاده در اتریوم، سقف، بالکن، دیوار، فضاهای باز ورزشی، ویترینهای نورپردازی شده یا ویترینهای نمایشی کالا برای بازاریابی، مراکز ورزشهای آبی و شنا، باغها و فضاهای باغبانی، مراکز حمل و نقل و غیره میشود. یکی از معدود کاربرد های ETFE در ایران در باغ ایرانی در مجتمع تجاری ایرانمال توسط شرکت دیبا اجرا شده است.
ETFE با سیستم SSM
ممبران با پوسته تحت کشش و تنش (Stressed Skin Membrane). سیستمهای SSM، بسته به نوع مواد و مصالح به کار رفته در آنها، متنوع هستند. در یک سیستم پوسته فوقالعاده سبک، یک لایه ETFE به کار رفته که توسط یک نیروی کم محیطی تحت تنش دو طرفه قرار گرفته است. فضاهای احاطه کننده بیرونی و اجزای پانلی میانی، از برآمدگیهای آلومینیومی که آنودایز یا powder coated شده هستند تشکیل شدهاند. در اجزای میانی معمولا از شیارهای داخلی (internal guttering) استفاده شده است. کابلهای نازک استینلس استیل که با تحت تنش قرار گرفتن در فرآیند تولید مستحکم شدهاند (prestressed) و در ETFE pockets ها در سمت پایین سطح بیرونی قرار دارند، امکان انتقال بارهای اضافی عرضی را فراهم میآورند. چگونگی فاصلهگذاری بین کابلها معمولا توسط بارهای محیطی مشخص میشود و از آن جایی که این سیستم فوق سبک، انعطافپذیر است و امکان کج شدن یا منحرف شدن آن به راحتی وجود دارد، به یک برنامه بسیار دقیق زهکشی نیاز خواهد داشت. به طور معمول، کابلها در یک جهت هستند و با فاصله حدود 600 میلیمتر جاگذاری میشوند. وزن این سیستم که کمتر از 0.05 کیلو پاسکال (1 پوند در فوت مربع) است، آن را مسلما به سبکترین سیستم پوسته نما در بازار تبدیل کرده است. در جایی که استفاده از پنلهای قاب آلومینیومی پیشساخته کوچکتر امکانپذیر باشد، کابلها حذف میشوند و این سیستم یکپارچه میشود. ETFE در یک سیستم پوستهای واحد، عملکرد حرارتی بسیار کمی دارد و ایجاد سایهاندازی (shading) با استفاده از مصالح رنگی، جامد، یا نیمه-شفاف به جای مصالح معمول شفاف، بهترین انتخاب خواهد بود.
سیستم SSM، در مورد طراحیهای پیچیده تری که در آنها از مصالح PVC و PTFE استفاده شده است، به فرآیند prestress بیشتری نیاز خواهد داشت که با به کارگیری پروفیلهای لبه سنگینتر محقق میگردد. به طور معمول، غشاء، بر روی شبکههای فضایی یا اجزای فولادی ضد زنگ کشیده میشوند تا بتوان از این طریق، گستردگی پوشش ممبران (membrane spans) را محدود نمود، به گونههای که دیگر به استفاده از کابلها نیازی نباشد و نیروهای تنشی در داخل اجزای فولادی نگه داشته شوند. در صورتی که سیستم تحت تنش قرار گیرد، از تیرها و میلههای به هم بسته شده برای جلوگیری از بلند شدن (uplift) استفاده میشود. مصالح PVC و PTFE اگر چه از نظر میزان شفافیت متنوع هستند، اما مانند شیشه شفاف نیستند و تصویر را کاملا منتقل نمیکنند.
نمونههای کاربردی این سیستم شامل استفاده در سایبانها، اسکایلایت های نواری با گستردگی کم، پرده ها، پوشش سقفی راهروها، پوشش سایه اندازها، و فضاهای سبز میشود.
برای اط
سیستمهای CTF
پارچه کابلی تحت تنش (Cable Tensioned Fabric). سیستم CTF ممبرانها را در اشکال کلاسیکتر معماری «چادری» به کار میگیرد که برای تحمل کششهای وارده از هر دو محور بر مواد و مصالح در هم تنیده شده که غالبا PVC و PTFE هستند، بر فرم سطحی و پوستهایشان تکیه دارند. در ایران شرکت های زیادی دانش طراحی و اجرای اینگونه پوسته ها را دارند و پروژه های بی نظیری نیز اجرا شده است. فرم ممبران از دو منحنی تشکیل شده و تنش سطحی به طور معمول در کابلهای زنجیری (catenary cables) به کار رفته در perimeter pockets اعمال میشود؛ اگر چه امکان دستیابی به لبههای صاف نیز با به کارگیری اجزای فولادی و اتصالات گیرهای سنگین امکانپذیر خواهد بود. ترکیبی از سازههای کابلی و تیرکها به برپا نگه داشتن سقف کمک میکنند و توسط تولید کنندگان سازه های چادری و با استفاده از سیستم AES و TR، ارائه شده است. در مناطقی که وزش باد زیاد است، کابلها میتوانند به منظور کنترل بلند شدنهای احتمالی سازه در اثر وزش باد، در بالای سطح استفاده شوند. کابلهای محیطی معمولا به دلایل اقتصادی در زمان بستهبندی شدن گالوانیزه میشوند.
باید توجه داشت که در مورد انتخاب مواد و مصالح، عمر PTFE از PVC که اقتصادیتر و ارزانتر است بیشتر است، ولی از نقطه نظر معماری، PVC را میتوان با شفافیتهای متنوع و رنگهای گوناگون به کار گرفت.
از انواع کاربرد چنین سیستمی میتوان به غرفههای نمایشگاهی، سازههای سایه انداز، تجهیزات و امکانات ورزشی و تفریحی، سایبانها، و برپایی پوششهای سقفی موقت یا اضطراری اشاره نمود. طراحیهای این سیستم، اغلب به دلیل پیچیدگی و نیز هزینههای مربوط به جزئیات اجرایی اجزای محصورکننده آن که از حرکات جانبی نسبتا زیاد سازه در زیر فشارهای وارده ناشی میشود، معمولا به شکل باز (غیرمحصور) صورت میگیرد.
مدیریت ریسک در مهندسی نما و حفاظت در برابر آتش: استراتژیهایی برای ایمنی ساختمان مدیریت ریسک در مهندسی نما و حفاظت در برابر آتش یک جزء ضروری در طراحی و ساخت ساختمانهای معاصر است. با تکامل طرحهای معماری، تقاضا برای استراتژیهای پیشرفتهتر ایمنی آتش افزایش مییابد. مهندسی نما که بر جنبههای خارجی ساختمان تمرکز دارد، […]
امروزه دیگر معماران بر طراحی نما کنترل کامل و همه جانبه ای ندارند، و این موضوع به ایجاد تغییراتی در فرایند طراحی آنها منجر شده است. از طرف دیگر، درک درست از مفاهیم بین رشته ای نیز تقریبا ضعیف است (Porteous, 2002). هر چند باید توجه داشت که وظیفه معمارانه مبنی بر نظارت بر طراحی وظیفه ای […]
در چند سال اخیر کاربری جدیدی در کنار زیبایی، نفوذ ناپذیری و عایق صوت و حرارت به کاربری های نما افزوده شده است، که کاهش مصرف انرژی است. این کاربرد نما به طور خاص کاربری جدیدی تلقی نمی شود بلکه در امتداد کاربری های پیشین نما تعریف می شود. در واقع نیاز به کنترل شرایط […]
مقدمه در سالهای اخیر، استفاده از نماهای شیشهای در ساختمانهای مدرن به شدت افزایش یافته است. نماهای شیشهای به دلیل زیبایی بصری، امکان بهرهبرداری بیشتر از نور طبیعی و ایجاد حس باز بودن فضاها، توجه معماران و سازندگان را به خود جلب کردهاند. با این حال، استفاده از این نوع نماها خطرات و چالشهای ایمنی […]
موضوع نماهای ساختمانی از آن دسته موضوعاتی است که با احساسات انسانی ارتباط تنگاتنگ دارد؛ این بخش از ساختمان به گونه ای نشان دهنده شخصیت درونی معمار و صاحب بنا بوده و به یادبودی از دستاوردهای زمینی آنها تبدیل میشود که تا مدت های بسیار طولانی در معرض دید قرار خواهد داشت. از سوی دیگر، […]
امروزه استفاده از نمای شیشه وسیع، شفاف و مدرن در ساختمان های صنعتی و مجتمع های اداری بسیار رایج شده است. با این وجود، به کاربردن این گونه نماها تنها در صورت امکان صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه ها، و نیز داشتن عملکرد تهویه مطبوع و کمک به تامین انرژی توجیه پذیر خواهد بود. […]
اگر در یک پروژه بزرگ ساختمانی در جایگاه مشاور یا دفتر فنی کار میکنید قطعا این سوال به زودی پیش خواهد امد که پوسته نما را چگونه آماده مناقصه کنم و انرا چگونه و با چه فرمتی واگذار کنم تا ضمن داشتن قیمت مناسب ریسک های کارفرما را نیز کاهش دهم. در این وبینار آلومینیوم شیشه تهران مشاور تخصصی نما شما را با فرایند توسعه طرح، قراردادهای EPC و DB و ... آشنا میکند.
پیچیدگیهای سیستمهای نمای معلق: یک راهنمای جامع مقدمه سیستم نمای معلق (فِیساد)، که همچنین با نام نمای شیشهای سازهای، دیوار پردهای معلق، یا دیوار پردهای نقطه-اتصالی شناخته میشود، راهحلی معماری پیچیده است که زیباییشناسی را با کارایی ترکیب میکند. این سیستم با استفاده از محفظههای شیشهای که از طریق ابزارهای اتصال نقطهای به یک قاب […]
یکی از گرانترین آیتم های ساختمان شما پوسته نما است. اما در کلان پروژه ها تغییرات اندک در قیمت نیز به دلیل حجم بالا با اهمیت میشوند و مهندسی ارزش برای تعیین بهینه ترین گزینه در این میان قطعا ضروری به نظر میرسد. شاید یکی از مهمترین سوال های مدیر هر مگا پروژه های انتخاب […]