سیستم های نما و اسکایلایت
معرفی سازه های الحاقی، نمای شیشه ای، پوسته های غشایی و سازه کابلی
سیستمهای نمای شیشه ای
انواع سازه در نما
سازههای کششی
پوستههای غشایی
آلومینیوم شیشه تهران به منظور تامین تقاضا و نیاز متنوع کارفرمایان به کاربردهای معمارانه شیشه از نظر زیبایی، پیچیدگی و عملکرد، شش دسته نمای شیشه ای طراحی مینماید. این محصولات به گونهای طراحی و ساخته شدهاند که بتوان از آنها در تمامی انواع شیشه لمینیت و چندجداره استفاده کرد. علاوه بر این سیلیکون و واشرها و درزبندهای سیلیکونی که برای اغلب این محصولات طراحی و استفاده میشود آنها را در برابر تاثیرات آب و هوایی نضمین خواهد کرد. AlumGlass با بهره گرفتن از رویکردی پیش رو در حوزه صنعت پوسته های ساختمانی توانسته است با بهینه سازی سازه، مدول بندی و فیزیک ساختمان، پوسته نما و ساختمانی یکپارچه و با عملکرد مطلوب معمار طراحی نماید.
پوسته های شیشه ای به سه دسته عمده تقسیم بندی میشوند:
سازههای شیشهای:
سیستمهای PSG+ECG+CCG. نقاط اتصال در این محصولات به گونهای ظریف طراحی میشوند تا بتوان میزان سطوح شفاف را افزایش داده و با بهره گیری از ویژگیهای مقاومتی شیشه، از آنها به عنوان پنلهای سازهای در بنا استفاده کرد. این ویژگی با آن چه که در محصولات شیشهای رایج - که در ساخت آنها از دانش مهندسی کمتری کمک گرفته شده و با سیستمهای نگهدارنده فلزی زیاد به بازار عرضه میشوند- میبینیم کاملا متفاوت است. شیشه سازهای تا حد زیادی نیاز به استفاده از یک مصالح ثانویه را کاهش داده و با کم کردن میزان آلودگیهای بصری در بنا، شرایط لازم را برای به نمایش گذاشتن سازه اصلی با جزئیات کامل و یا در خلاصه ترین شکل ممکن آن فراهم میآورد.
در هر سه این سیستمها با کمک روش اتصال مکانیکی و از طریق پیچ (bolting یا روتل) یا گیره (clamping کلمپ)، شیشه به سازه فرعی متصل میشود.
نمای شیشهای :
سیستمهای ASG + LSG. هر دوی این سیستمها بر اساس این شرط که حداقل دو طرف از شیشه محکم شده باشد عمل میکنند. روش اجرای شیشه با سیستم نگهدارنده خطی (LSG-System) به منظور یکپارچه کردن پنلهای شیشهای با چارچوبهای سازهای فلزی توسعه پیدا کرده و به همین دلیل نیز چنین سیستمهایی سبک وزن هستند و حداقل عمق را برای معمار به ارمغان میاورند. در اجرای شیشه با سیستم نگهدارنده آلومینیومی (ASG-System) از پروفیلهای سازهای آلومینیومی استفاده میشود که به شیوهای متعارفتر به سازه اصلی متصل شده اند. هر دوی این سیستمها میتوانند بسته به نوع معماری ساختمان flush glazed و یا capped شوند.
شیشههای با قابلیت تحمل وزن و راه رفتن:
WSG-System. در طراحی و ساخت شیشههای لمینیت شده که در کف پله، پل یا مسیرهای پیادهروی به کار میروند دانش مهندسی با استانداردهای بسیار بالا به خدمت گرفته میگردد. چنین سیستمهایی با هدف تامین ایمنی و شفافیت بسیار زیاد و ایجاد کمترین سایهاندازی طراحی میشوند. چگونگی طراحی و ساخت سطوح این شیشهها به میزان زیادی به الزامات تعیین شده مربوط به نوع پوشش و درجه لغزندگی سطح در پروژه و آیین نامه ها و الزامات آتش نشانی محلی وابسته است.
برای آشنایی با جزئیات هر یک از موارد بالا مقاله انواع نمای شیشه در پوسته نما را مطالعه فرمایید.
سازه فولادی معمارانه:
سیستمهای AES+BB محصولات فولادی که در معماری سازه اکسپوز میشوند، متناسب برای هر پروژه سیستماتیک میشوند و در سیستم Beam to Beam از متدهای آمادهسازی مکانیکی ظریف و زیبایی استفاده میشود.اسپیس-فریمهای گرهی (nodal):
سیستمهای BK+FF+KK سیستمهای اسپیس-فریم گرهی نیمه سخت (BK و FF) از گرههای محکم و منسجم (solid) یا گرههای دو بخشی (split)، و نیز اجزایی با قابلیت خم شدن تشکیل شدهاند که برای سطوح با اشکال مختلف - از مسطح تا فرمهای آزاد ( Free-form )- و نیز برای اجرای مستقیم پوشش شیشه یا ETFE بر روی سازه مناسب هستند. سیستم خرپایی با اتصال پینی و گره رایج گویی شکل با طول عمر بالا (KK) به طور کامل بهینه شده است.معمولا تمامی عناصر گرهی به گونهای طراحی شدهاند که بتوان آنها را با هم تعویض کرد؛ بدین ترتیب برای ساخت سازههای چندلایه و سازههای تک، در هر ابعاد و اندازه و هر شکل و فرم، مناسب هستند. آلومینیوم شیشه تهران به عنوان مشاور تخصصی نما با بهرهگیری از طراحی پارامتریک-اتوماتیک در فرآیندهای تولید محصول، دستیابی به مدیریت دقیق منابع را امکانپذیر کرده است. نرمافزارهای آلوم گلس توسط تیم R&D شرکت طراحی و به عنوان واسطههایی عمل میکنند که دانش هندسه، تحلیل سازه و چگونگی تعیین ابعاد و اندازه عناصر و المانها را به فرآیند تولیدی مرتبط کردهاند.
سازههای تمام شیشه:
سیستم GG یا FinGlass این شرکت، نقش سنتی و قدیمی شیشه در ساخت و ساز را از یک پوشش ساده سازه فراتر برده و آن را به مصالحی برای استفاده در خود سازه تبدیل کرده است؛ صفحات شیشهای عمودی مستحکمی که به عنوان یک سازه اصلی عمل میکنند.
برای آشنایی با جزئیات هر یک از موارد بالا مقاله سیستمهای سازهای در پوسته های نما را مطالعه فرمایید.
کابلها:
سیستم TC. کابلها در جاهایی که به سطوح بالایی از prestress نیاز است، و یا در جایی که به کار بردن عناصر و المانهای بسیار طویل ضروریست، مورد استفاده قرار میگیرند. کابلها معمولا به عنوان سازه اولیه استفاده میشوند و از این رو، prestress بالا منجر به افزایش مقاومت در برابر load reversal های محیطی (مثلا جلوگیری از فشرده شدن کابل)، کنترل دفرمه شدن، و سایر الزامات مهم در طراحی میشود.
میلهها (راد):
سیستم TR. در جاهایی که طراحی سازه بدون load reversal صورت گرفته و یا اجزا و المانها طویل نیستند، و در نتیجه به prestress کم نیاز است، استفاده از میلههای کششی بهترین انتخاب خواهد بود. بنابراین، کاربردهای میله کششی، به جای استفاده در سازه اولیه، معمولا به استفاده در المانها و عناصر معلق و یا به مستحکم سازی و پشتیبانی از سازه مرتبط است.گیره دیسک:
سیستم DC. شبکههای عمود بر هم نیمه سختی که در آنها از سیستمهای نودال (Nodal) بهره گرفته شده است قادر هستند بدون نیاز به اجزای قطری حجیم، به شکل قابل توجهی سخت و سفت شوند. میتوان از سیستم DC برای گیره کردن و اتصال کابلها یا میلهها با قطر کم به گرهها و محلهای تقاطع استفاده کرد تا بدین طریق بتوان شبکه بسیار سبک وزنی از post-tensioned bracing ایجاد نمود.

برای مطالعه جزئیات هر یک از سیستم های فوق مقاله سیستمهای کششی نما را به شما پیشنهاد میکنیم
سیستم AFP


ETFE با سیستم SSM

